top of page
Vem är jag?

Jag heter Ida Fernberg och är utbildad djurvårdare med inriktning hund och djurparksdjur. Hund har alltid varit ett stort intresse för mig eftersom jag växt upp med dem, men efter min utbildning valde jag satsa på djurparks branschen och behöll hund som min hobby. 

Under i princip hela mitt yrkesliv jobbade jag i djurpark och då främst med rovdjur och större klövdjur.

 I tidiga ungdomen hade jag mest schäfer omkring mig, men intresset för andra raser utvecklades efter att jag fick möjlighet att träna och utveckla en border collie/tervueren blandras under 3års tid. Han var en fantastisk hund som lyckligt nog fått alla bra egenskaper av de raserna han hade i sig. Vi två utvecklades mycket tillsammans under våra år och det gav mig en hel del nyttiga erfarenhet. Vi tränade en rad olika sporter, men gav oss aldrig ut på tävlingsplan. Något vi båda tyckte mycket om var freestyle och lydnad, så det tränade vi allra mest.

Efter detta köpte jag min första egna hund, en schäfer, som jag fick jobba mycket med då hon hade en del mentala brister. Henne lyckades jag väldigt bra med och utveckling gick relativt snabbt. Hon gick från att vara rädd för allt och göra utfall mot allt, till att jag kunde ha henne lös överallt utan att hon någonsin lämnade min sida. Hon vart trevlig och det gick faktiskt att träna det mesta med henne vilket var fantastiskt eftersom hon i princip var rädd för leksaker när hon kom...

Flera jakthundsraser och även en chihuahua har också hunnits med under tidens gång, som mest har jag haft 6st hundar samtidigt haha, helt galet jag vet! Men jag har väl egentligen alltid tyckt mest om att skapa bra hundar, fixa problemhundar och lägga bra grunder hos dem. 

Det var väl egentligen när min schäfer började komma upp i åren och dessutom utvecklade en hel del fysiska problem som jag ville ha en ny bruksras och börja satsa mer på hundsport. Så jag konsulterande min bästa vän som jobbar som hundägarcoach och därmed träffat många raser i sitt liv. Hon föreslog då Beauceron eftersom jag var sugen på något helt nytt. Snabbt insåg jag hur lite beauceroner det faktiskt fanns i Sverige och att det eventuellt skulle bli svårt att få tag i en valp. Men som utav ödet så visade det sig att Maja Blom, Asatrons kennel, skulle ha valpar ganska snart! Jag kontaktade Maja och på den vägen var det! 

Jag grundade Agriper's kennel år 2021 efter att jag under åren har blivit helt begeistrad av denna fantastiska ras och känner att jag vill vara delaktig till det fortsatta etablerandet av rasen i Sverige! 

IMG_20230905_012149_601.jpg
bottom of page